Älvdalen 27/8

En solig och varm sensommar dag blev det ! Började vid Snipheden på västra sidan och visst hittade vi aktiv fisk men som det genomgående för denna dag (skulle det visa sig) var dom större fiskarna otroligt svårflirtade!! Hittade i vanlig ordning strandnära öring som var aktiv och tog det mesta som passerade , när en större fisk äntligen tog min fluga var det en kort stund av tyngd i spöet innan den klev av ! Det kläckte stora mängder av Baetis men så sent på säsongen är dom väldigt små och även om fisken tog sådana så ratade dom våra imitationer.

Vi tog oss ner till Karlsarvet vid 16 tiden och där var det mer aktivitet än längre upp i älven , öringen gick och åt sländorna men harren såg ut att mest ta precis i ytfilmen. Svårt som fan , flugbyte efter flugbyte genomförs men endast någon turlig stigning av fisken :/ och framåt sjutiden beslutar vi oss för att dra till vårt ”hemliga” ställe 🙂 Väl där möts vi av större vak !!! Men utom räckhåll då det körs 75 kbm i Åsen och huvudfåran går långt ut och att vada här är omöjligt ! Jag ser att det kommer massor av flygmyror , stora med ljusa vingar och det är dom fisken kalasar på. Knyter på en på tafsen med förhoppning om att någon fisk kan flytta närmare land men de stannar långt ut och det blir ingen chans för test och när solen går ner avtar det och vi packar ihop för hemfärd.

Älvdalen är nyckfull på sensommaren med petig fisk och trots kläckningar av dagsländor och nattsländor får man verkligen gräva i asken för att knäcka koden vilket oftast man går bet på ! Nu lägger jag sakerna på i hyllan till 14 september då jag ska återse Glomma 🙂

Lämna en kommentar